Wanneer je lekker wilt genieten vaneen cannolo, het enkelvoud van cannoli, dan is het wel belangrijk dat je er één kiest die aansluit op wat jij op dat moment lekker vindt. Dit is ook goed mogelijk, want er zijn heel veel verschillende soorten om uit te kiezen. De grootste favoriet van de meeste mensen is waarschijnlijk wel cannoli pistache. Met de korrels van de nootjes maak je de vulling van deze koekjes namelijk helemaal af. Er is echter nog veel meer mogelijk.

Kiezen voor fruittinten

Het leuke aan cannoli is dat ze hun smaak krijgen door de crème te bewerken met een mengsel van suiker en andere producten. Zo krijgt de vulling dus zijn smaak. Naast pistache is het ook heel populair om verschillende fruittinten daarvoor te gebruiken. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan het gebruik van sinaasappel of citroen. Daarnaast is ook kers een hele populaire keuze. Dit zijn bovendien smaken die al in de oudheid in Italië gekozen werden als vulling. Dat is altijd aantrekkelijk.

Andere soorten smaken uitproberen

Wanneer je bekijkt wat er op https://www.dolci-siciliani.nl allemaal te vinden is, dan ontdek je dat er wel heel veel verschillende smaken zijn. Ook chocolade in verschillende vormen is bijvoorbeeld heel populair als optie om de crème mee aan te pakken. Het is dan ook goed om te weten dat je met al deze smaken allerlei kanten op kan. Het is bovendien ook leuk om verschillende soorten op verschillende momenten uit te proberen. Zo kan je er alleen maar nog meer van genieten.

Alles in één keer

Wanneer je de traditie van Sicilië in ere houdt, dan pak je het heel anders aan met de verschillende soorten en smaken. Dan is het namelijk wel heel aantrekkelijk om ze gewoon allemaal in één keer een kans te geven. Dat kan ook gemakkelijk, want het is gebruikelijk om cannoli per dozijn te serveren. Dat geeft je dus direct al 12 mogelijkheden op verschillende smaken. Waardoor je dus ook maximaal kan genieten van deze lekkernij in al zijn mogelijke vormen. Het is dus zeker de moeite waard om dit te doen.