Een bedrijfsdeur valt gelijk op als je kijkt naar de uitstraling van een bedrijf. Het is een belangrijk onderdeel van het interieur en gewenste sfeer, maar ook voor de efficiëntie. De keuze voor welke deur je gaat hangt af van specifieke behoeftes. In deze blog nemen we een kijkje naar verschillende stijlen van bedrijfsdeuren.  

Sectionale deuren voor magazijnen en logistieke bedrijven 

Een sectionaal deur is perfect voor bedrijven met een groot magazijn waar vrachtwagens af ne naan rijden om bijvoorbeeld goederen te lossen en laden. Deze deuren bestaan uit horizontale panelen die naar boven openen. Zo nemen ze weinig ruimte in beslag en kan de doorgang snel vrijgemaakt worden. Ook zijn de deuren goed geïsoleerd wat belangrijk kan zijn om de temperatuur in het magazijn te behouden. Tenslotte kunnen er ook ramen in gezet worden voor wat licht inval. Voor distributiecentra en logistieke bedrijven is dit dus een goede overweging.  

Snelloopdeuren voor productiebedrijven 

De naam zegt het misschien al, maar snelloopdeuren zijn deuren die heel snel kunnen openen en sluiten waardoor ze goed zijn voor een omgeving met veel verkeer. Denk hierbij aan voedselverwerkende bedrijven of farmaceutische fabrieken waar de deuren vaak geopend moeten worden om materialen en producten te plaatsen. De deuren helpen ook om de interne temperatuur gelijk te houden waardoor energie bespaard wordt maar het ook zorgt voor dat er weinig verspreiding van stof en vuil is. Het is dus een goede keus voor bedrijven die snelle toegang nodig hebben en hygiëne belangrijk vinden. 

Glazen deuren voor kantoren en showrooms 

Voor kantoorruimtes en showrooms is uitnodigende en moderne uitstraling belangrijk. Hiervoor zijn glazen deuren ideaal voor. Het straalt transparantie en openheid uit wat positief kan werken op medewerkers en bezoekers. Voor architectenbureaus, designstudio’s en showrooms kan het belangrijk zijn om een heldere sfeer te hebben wat goed mogelijk is met glazen deuren.  

Rolluiken voor winkels en detailhandels 

Voor detailhandelaren en winkels kunnen rolluiken de nodige veiligheid bieden tegen inbraak en vandalisme. Je kunt ze makkelijk omhoog en omlaag rollen wat effectief en snel werkt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen om zo te kunnen passen bij de stijl van de winkel. Mocht je prestatie en veiligheid dus belangrijk vinden zijn rolluiken goede opties.  

Design deuren voor horeca en luxe winkels 

In de horeca en luxe Retail is de eerste indruk die mensen krijgen van groot belang. Design deuren kunnen op maat gemaakt worden en van verschillende materialen zoals hout, metaal of glas. Zo kan het een hoogwaardige uitstraling bieden die aansluit op de branding van het bedrijf. Zorg voor speciale afwerkingen en decoratieve elementen zodat de deuren een visueel statement afgeven. Denk vooral aan hotels, restaurants en luxe winkels die gebruik maken van design deuren.  

De perfecte deur voor jou 

De keuze van bedrijfsdeuren is een belangrijke beslissing die te maken heeft met functionaliteit als zowel de uitstraling van het bedrijf. Of het nu gaat om een magazijn, kantoor, winkel of luxe restaurant, de juiste deur kan zorgen voor een efficiënte werking en betere indruk. Kies de juiste stijl die past bij jouw bedrijf en behoeftes en geniet van de voordelen die het met zich meebrengt!