Elk jaar valt Black Friday op een andere datum. Het valt wel elk jaar op een vrijdag. Alle winkels en merken strooien dan met acties, deals en koopjes. Meestal gebeurt dit al een week voor Black Friday en een paar dagen hierna tot aan Cyber Monday. Wanneer is Black Friday dan in 2022? In 2022 valt Black Friday op vrijdag 25 november. Op deze dag en de dagen hieromheen zul je de beste deals en koopjes kunnen scoren bij je favoriete winkels en merken. Omcirkel deze datum dus alvast in je agenda, zodat je je kunt voorbereiden op de grootste kortingsdag van het jaar.

Black Friday als de drukste winkeldag elk jaar

Black Friday is al een aantal jaar een van de grootste kortingsdagen in het jaar in Europa. Het is namelijk overgewaaid vanuit Amerika. Hier is het ontstaan als de vrijdag na de feestdag Thanksgiving waarop veel mensen vrij waren. Thanksgiving valt namelijk op een donderdag en de vrijdag erna zijn veel mensen vrij en gaan ze alvast kerstinkopen doen. Het was al een drukke dag, maar winkels deden er nog een schepje bovenop. Door de beste deals en koopjes aan te bieden trokken ze winkeliers aan. Zo werd deze vrijdag nog drukker en uiteindelijk omgedoopt tot Black Friday.

Houd hier de beste deals in de gaten

Het succes hiervan was groot en het waaide over naar Europa. Hier kun je al een aantal jaar op de specifieke vrijdag en de dagen hieromheen de beste deals scoren. Om je goed voor te bereiden is het handig deze deals in de gaten te houden. Dit kun je doen op de website

www.blackfridayshoppen.nl. Hier vind je niet alleen de beste deals en verwachtingen van deals, maar word je ook meteen doorgestuurd naar de beste verkoper.