Motorrijden is erg leuk en spannend, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten op veilig te blijven. Het is een goed idee om je spiegels regelmatig te gebruiken, vooral wanneer je van rijstrook verandert. Zorg ervoor dat er zich geen voertuigen of obstakels in je dode hoeken bevinden. Dit kan in de eerste plaats helpen voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Vergeet ook niet om een motorjas en andere veiligheidskleding te dragen. Als een andere bestuurder iets onverwachts doet, zoals je afsnijden of van rijbaan wisselen zonder eerst te signaleren, blijf dan kalm en probeer niet terug te vechten door te versnellen of zelf af te snijden. Dit zal alleen maar leiden tot woede op de weg waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan voor alle betrokkenen.

Draag een integraalhelm

De beste manier om je hoofd te beschermen bij een ongeval is met een integraalhelm. Daarnaast moet je andere veiligheidskleding zoals motorpakken dragen. Zorg ervoor dat je er altijd een draagt. Integraalhelmen bieden de meeste bescherming omdat ze meer van je hoofd en gezicht bedekken dan jethelmen. Ze hebben ook een schokabsorberende voering aan de binnenkant die de kracht tijdens een ongeval over de helm verdeelt in plaats van zich op slechts één gebied te concentreren.

Gebruik een motorjas en -broek

Draag een motorjas en een broek. Het leer van je jas, samen met de vulling in je broek, kan je beschermen tegen de weg als je van de motor valt. Zorg er echter voor dat de jas en broek zijn ontworpen voor het rijden op motorfietsen. Jeans of andere broeken bieden onvoldoende bescherming als ze vast komen te zitten op de stoep. Koop uitrusting die goed past. Je uitrusting moet goed maar niet strak zitten, zodat het de beweging niet beperkt of ongemak veroorzaakt tijdens lange ritten. Probeer indien mogelijk verschillende maten uit in verschillende winkels totdat je er een vindt die precies goed past.

Draag hoge, beschermende laarzen

De beste motorlaarzen zijn die met een goede grip en hoge enkelsteun, maar ze moeten ook waterdicht zijn en zolen hebben die grip bieden op verschillende soorten oppervlakken. Laarzen met uitneembare inlegzolen zullen comfortabeler zijn omdat ze je voeten laten ademen. Zorg ervoor dat je schoeisel goed past en is ingelopen voordat je aan een lange rit begint. OP deze manier zul je geen pijnlijke voeten krijgen tijdens de reis.