Het aanpassen van een auto voor gebruik met een rolstoel is niet goedkoop. Dat komt doordat het maatwerk is. Bij Freedom Auto Aanpassingen worden veel modellen auto’s geschikt gemaakt voor gebruik met een rolstoel. Vaak busjes, maar ook gewone modellen auto’s kunnen worden gemodificeerd. De rolstoelgebruiker kan de auto vaak zelf besturen. Daarvoor zijn wel aanpassingen nodig, zoals handgas, een handrem en een automatische versnelling. Deze aangepaste auto’s zijn regelmatig tweedehands verkrijgbaar, vaak nog in een zeer goede staat en voor een aanzienlijk lagere prijs als een nieuwe auto. Ga daarom ook voor een aangepaste auto occasion naar Freedom Auto Aanpassingen.

Opties om als rolstoelgebruiker zelf te rijden

Het hangt van de situatie af of er veel aan een auto moet worden gedaan om een rolstoelgebruiker zelf te laten rijden. Als je de auto vanuit de rolstoel wilt besturen zijn er grotere aanpassingen nodig, dan wanneer je op de bestuurderszitplaats kunt zitten. Meestal moet dan de vloer van de auto worden verlaagd. Soms is er een speciale vering nodig om de rolstoel in de auto te kunnen rijden. Een rolstoel docking station is ook een optie. Aangeraden wordt om altijd in overleg te gaan met de specialisten van Freedom Auto Aanpassingen voor de beste aanpassingen voor jouw situatie.

Auto of bus?

Het is vooral afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel welk soort auto je het beste kunt laten aanpassen. Bij grote en brede rolstoelen gaat de voorkeur uit naar een autobus. Die heeft meer ruimte, zodat er gemakkelijk een elektrische lift of een oprijplaat kan worden ingebouwd. Een bus heeft ook als voordeel, dat je er gemakkelijk via de achterdeur in naar binnen kunt rijden. Door de vloer te verlagen kan degene in de rolstoel gemakkelijk naar zijn zitplaats rijden en daar de rolstoel vergrendelen.