Met een Sodastream tover je kraanwater makkelijk om tot bruisend water. Voor de fans van bruisend water is de Sodastream dus ideaal. In dit artikel willen we je tips meegeven over het schoonmaken van je Sodastream. Het is belangrijk om deze schoon te houden, aangezien je er bruisend water in maakt en ook uit drinkt. Met deze tips wordt de Sodastream schoonmaken makkelijk. We gaan je meer vertellen over de juiste schoonmaakmiddelen en het omruilen van de cilinder.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Onze eerste tip is om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Door verkeerde schoonmaakmiddelen te gebruiken kun je namelijk de Sodastream beschadigen en dan gaat de fles ook raar ruiken. Dan wordt drinken hierin maken ook minder aantrekkelijk. Gebruik daarom niet te sterk ruikende schoonmaakmiddelen en ook niet een hardnekkig schoonmaakmiddel. Maak de Sodastream schoon met een vochtig doekje, eventueel met allesreiniger of ontkalker. Op die manier blijf je de Sodastream schoon houden, maar beschadig je deze ook niet.

Ruil de cilinder om

Onze tweede tip is om van tijd tot tijd de cilinder om te ruilen. Een Sodastream cilinder omruilen is zeker aan te raden van tijd tot tijd. Ten eerste kun je dan de cilinder schoonmaken en afwassen, maar dan kun je ook genieten van vers bruisend water uit een nieuwe cilinder. Het is dus ook handig om meerdere Sodastream cilinders in huis te hebben. Wil je deze in huis halen, koop dan een Sodastream cilinder met korting. Er komen namelijk regelmatig goede Sodastream aanbiedingen voorbij, zoals korting op een cilinder, siroop of zelfs de Sodastream zelf. Bespaar dus geld op je volgende Sodastream aankoop en koop deze met korting tijdens een goede aanbieding.