Wil je binnenkort overstappen naar inductie of wil je gewoon een nieuwe inductie kookplaat? Dan raden we aan eerst dit artikel door te lezen, zodat je goed geïnformeerd op zoek kan gaan naar een nieuwe inductie kookplaat. De aansluiting inductie kookplaat zal goed verlopen als je onze tips en tricks met je mee neemt. Een aansluiting van een nieuwe inductie kookplaat kan namelijk makkelijk lijken, maar dat is het niet altijd.  Hieronder delen wij onze tips en tricks met je, zodat je zeker weet dat de installatie van je nieuwe inductie kookplaat goed zal verlopen.

Het monteren van een inductie kookplaat laten doen door een professional

Onze grootste tip is ten eerste om een vakmens de nieuwe kookplaat te laten installeren, zodat je zeker weet dat alles goed verloopt. Een professional weet namelijk precies wat er moet gebeuren om een goed installatie van de inductiekookplaat te voltooien. Zo moet je keuken en keukenblad aan bepaalde eisen voldoen om het plaatsen van een inductie kookplaat goed te laten verlopen. Een vakmens kan je helpen je keuken aan te passen door het keukenblad in de juiste vorm te snijden of aan te passen zodat de kookplaat erin past.

Lees je goed in over de verschillende hoogtes stroomverbruik

Onze tweede tip is om je goed in te lezen over de verschillende hoogtes van stroomverbruik en welke stekker hiervoor nodig is bij een inductiekookplaat. Op basis van hoeveel kookzones je op de kookplaat wilt, past hier een bepaalde verbruik bij. Tot een hoogte van maximaal 3680 watt kun je een stekker gebruiken, maar hoger moet je een perilex stekker gebruiken of zelfs een 3-fasen meterkast laten installeren. Hierom is een professional inhuren ook belangrijk, want zij weten precies welke aansluitingen er bij jouw nieuwe inductie kookplaat horen.