Je hoeft geen miljonair te zijn om je eigen bedrijf te starten, maar het helpt wel als je toegang hebt tot serieuze opslagoplossingen. Zoals elke eigenaar van een klein bedrijf weet, is voorraadbeheer een van de belangrijkste factoren om je bedrijf soepel te laten draaien. Als je producten zoekraken, kan dit leiden tot productie- en verzendproblemen. Dit kan rampzalig zijn voor elk bedrijf dat afhankelijk is van tijdige levering. Het goede nieuws is dat er tal van opties beschikbaar zijn als het gaat om organisatiesystemen zoals stellingen en rekken. Je kunt een stelling kopen om je inventaris effectief op te slaan, zodat je er gemakkelijk toegang toe hebt.

Magazijn stellingen

Een magazijn stelling is een must als je veel voorraad hebt. Ze zijn bestand tegen veel meer gewicht dan gewone rekken en door hun industriƫle constructie zijn ze duurzamer en stabieler. Zware magazijnstellingen zijn gemaakt van staal, terwijl lichte magazijnstellingen vaak van aluminium of kunststof zijn gemaakt. Staal is sterker dan beide andere materialen, waardoor het ideaal is voor zware ladingen zoals pallets met producten of dozen vol verzendmateriaal. De kosten van deze stellingen kunnen hoger zijn dan die van hun lichtgewicht tegenhangers, maar de investering zal zich op de lange termijn terugbetalen.

Boutloze stalen rekken

Boutloze stalen rekken zijn een geweldige oplossing voor bedrijven die veel voorraad hebben. Boutloze rekken zijn gemakkelijker te installeren, flexibeler en veiliger dan aan elkaar geschroefde rekken. Boutloze stalen rekken zijn ook sterker. Dit maakt het ideaal voor het opslaan van zware artikelen zoals grote dozen of pallets met producten. Boutloze stalen rekken zijn minder duur dan hun geschroefde tegenhangers omdat ze minder productiestappen en materialen vereisen. Ze zijn ook kosteneffectiever na installatie, omdat ze dankzij hun modulaire ontwerp gemakkelijk opnieuw kunnen worden geconfigureerd als je behoeften in de loop van de tijd veranderen.

Pallet stellingen

Palletstellingen zijn opslagsystemen die je kunt gebruiken om je producten te ordenen. Hoewel kunnen worden gebruikt voor elk type product, zijn ze vooral handig voor items met grote of onregelmatige vormen, zoals apparaten of meubels. Een pallet stelling is een reeks platte metalen planken die in een rasterpatroon zijn gerangschikt.