Elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een eigen website. Sommige zijn heel simpel opgezet en dienen uitsluitend als uithangbord. Andere sites zijn zeer dynamisch en worden bijna dagelijks aangepast om de bezoekers telkens van nieuwe en actuele informatie te voorzien. Er zijn bedrijven die een zeer zwaar hostingpakket afnemen om gegarandeerd te zijn van de beste prestaties. Dat is echter niet nodig en veel te duur. Het is de kunst om een dedicated server te vinden, die voldoende capaciteit heeft om de diensten die jij online nodig hebt op een soepele manier te hosten.

Welk type gebruiker ben je?

Bij Ikoula staan dedicated servers op allerlei niveaus, die precies de services aanbieden die jij bij je internetactiviteiten nodig hebt. Het is echter de kunst om erachter te komen welk niveau server je nodig hebt. Bij Ikoula kun je dat ontdekken door door profielen te gebruiken . Het bedrijf heeft 7 profielen op de site staan, elk van een ander ervaringsniveau. Door op een profiel te klikken kun je zien uit welke servers je kunt kiezen en welke componenten worden gebruikt. Van de server is te zien welk type processor wordt gebruikt, hoeveel RAM is ingebouwd, welke netwerkvoorzieningen er zijn en hoeveel opslag beschikbaar is.

7 profielen met andere niveaus

Het laagste niveau heet Starter. Je kunt in dat profiel een van de 3 typen dedicated servers kiezen voor een tarief van € 3,99 tot € 19,99 per maand. Het zal duidelijk zijn dat de prestaties van de servers stijgen naarmate het maandtarief hoger is. Deze servers zijn bedoeld voor opslag van gegevens en om berekeningen te maken. Servers van niveau Agile zijn bedoeld om te worden gebruikt voor het testen van blockchains, als server voor gaming en als server voor e-mails. Op niveau Agile is de keus wat betreft capaciteit vrij groot, want je kunt uit liefst 7 configuraties kiezen.

De zwaarste dedicated servers

Als wordt gekozen voor de profielen Power, Xtreme en Master krijg je de beschikking over de krachtigste servers van de hoogste kwaliteit. De servers die in het profiel Power beschikbaar zijn kunnen kritische services hosten. De servers in het profiel Xtreme kunnen dat ook, maar die beschikken over dubbele processoren voor extra rekenkracht. De servers in profiel Master zijn de krachtigste machines die er bestaan. Voor eenvoudig te beheren diensten kun je gebruik maken van servers in het profiel Synology.