Als jij en je partner hebben besloten om uit elkaar te gaan is dat ongetwijfeld een moeilijke beslissing. Daarna breekt een vervelende tijd aan waarin alle afspraken voor de rest van jullie leven moeten worden gemaakt. Als jullie van mening zijn dat die periode zo kort mogelijk moet zijn, kun je samen scheidingsmediators inschakelen. Die kunnen jullie begeleiden bij het maken van de benodigde afspraken en bij het opstellen van de wettelijk verplichte documenten. Een scheiding onder begeleiding van een mediator kan heel snel worden afgerond, soms al binnen een week nadat jullie hebben besloten om de relatie te verbreken.

Wat moet er worden geregeld?

Bij Scheiden Zonder Zorgen wordt een aantal taken onderscheiden waarbij hulp kan worden verleend. Als er sprake is van onderlinge conflicten tussen de partners kan het helpen als jullie worden begeleid bij het uit elkaar gaan. Als beide partners samen kinderen hebben moet de wijze waarop de opvoeding wordt geregeld worden vastgelegd, en er moeten berekeningen worden gemaakt over de alimentatie. Een scheidingsmediator kan beide partners ook helpen om inzicht te krijgen in de financiële toekomst. Als cliënt kun je ervan uitgaan dat de mediator een neutrale positie inneemt.

Gesprekken

Het is voor het regelen van een scheiding essentieel dat beide partners apart en gezamenlijk in gesprek gaan met de mediator. Die kan op basis van de gesprekken een inschatting maken van de regelingen die noodzakelijk zijn om beide partners na de scheiding een goede start te geven. Het is niet altijd nodig om naar het kantoor van Scheiden Zonder Zorgen te komen. Het is ook mogelijk om de gesprekken online te voeren. Dat wordt gedaan in een goed beveiligde online omgeving. Je hebt dan zelf wel apparatuur en een snelle internetverbinding nodig om een videogesprek te kunnen voeren.